Arašídy vám představovat nemusíme, ale znáte tamari? Jedná se o tradiční japonský výrobek, který se hojně používá k dochucování pokrmů. Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. V kombinaci s arašídy naplno vynikne její chuť a přitom arašídy zůstanou dokonale křupavé.
Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla. Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), má i chuť pátou – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Díky tomu budete mít při jejich křupání nebíčko v puse.
Arašídy jsme pro vás upražili na sucho bez použití jakéhokoliv oleje, takže nejsou mastné, zato jsou krásně opečené a křupavé a díky příchuti tamari se hodí i na oslavy k sladším nápojům či vínu, se kterými tvoří harmonickou dvojku :)
Vyrobeno s láskou na Chytrově v listopadu 2020.