Bulgur je předvařená, nalámaná, celozrnná pšenice, která se používá jako příloha, do polévek anebo jako základ či součást dalších pokrmů. Jde o superpotravinu a my vám hned prozradíme, v čem spočívá jeho kouzlo. Bulgur je lehce stravitelný a má skvělé nutriční složení – obsahuje vlákninu, vitamíny i minerály. Zároveň má třeba v porovnání s bílou rýží nižší glykemický index, o to větší obsah vitamínů a minerálů, konkrétně manganu, železa a hořčíku. Jen pozor na to, že obsahuje lepek.
Předně myslete na to, že jakmile bulgur uvaříte, umí až ztrojnásobit svůj objem. Na přípravu je pak velmi snadný a rychlý. Stačí ho nasypat do hrnce s vodou v poměru 1:3 a pak ho povařit cca 15 minut.
Alergeny: lepek
Uchovávejte při pokojové teplotě v suchu.