Černucha setá lidově černý kmín - je jednoletá bylina pocházející z jihozápadní Asie. Semena se používají jako koření. Je součástí směsí koření Karí a různých druhů Másal. Výborná je do chleba nebo i na posyp sladkého pečiva.
Má příjemnou mírně ostrou chuť, něco mezi cibulí, mákem a pepřem. Černucha je koření pro toho, kdo rád experimentuje. Dobře se doplňuje s koriandrem a novým kořením, saturejkou a tymiánem.
Je to bohatý zdroj: fosfolipidů a fytosterolů, mastných kyselin a flavonoidů. Obsahuje také bílkoviny, alkaloidy, esenciální oleje, vitamíny A, E, F, B1, B3, B6, biotin, minerální sloučeniny. zinek, selén, hořčík, vápník, železo, sodík a draslík. Působí proti plynatosti, podporuje činnost žaludku, jater a střev. Dokonce působí proti střevním parazitům. V medicíně se semena používají k léčení dýchacích obtíží, alergií, horečky, chřipky, astmatu a rozedmy plic.
Koupí podpoříte nás, český trh a malé zemědělce, což je v dnešní době víc než důležité.
Uchovávejte v suchu a temnu, při teplotě do 20°C, expirace 7/2021
Dodavatel: Indické koření
Země původu: India