Na první pohled by se mohlo zdát, že drobná, lesklá, zaoblená hnědá semínka lnu nejsou v našich končinách ničím exotickým. Běžně na ně narazíme třeba u pečiva. Tyto semínka mají ale obrovský potenciál.
Pokud třeba chybí ve Vašem jídelníčku ryby, lehce je nahradíte právě lněným semínkem.
Ty totiž také obsahují omega 3 mastné kyseliny, které jsou pro nás důležité, ale většinou jich máme nedostatek.
Využití lněných semínek v kuchyni je nespočet. Zkuste je přidat od snídaňových směsí, obohatit jimi Vaši oblíbenou granolu nebo jimi posypat jakýkoliv zeleninový salát.
Vytěžte ze semínek maximum! Semínka je nutné pořádně rozžvýkat - kdybychom je nerozkousali, semínka by trávicím traktem prošla neporušená, a my bychom z nich neměli žádný užitek. Můžou se také pomlít mlýnkem na kávu nebo v mixéru. Snězte je ale vždy čerstvě namleté, aby nežlukly.
Koupí podpoříte nás, český trh a malé zemědělce, což je v dnešní době víc než důležité.
Uchovávejte při pokojové teplotě v suchu
Země původu: Rusko
Dodavatel: Country Life