Mahá koření je vyvážená směs českého koření s prastarou tradicí. Mahá vzniká namletím tří druhů koření: český kmín, koriandr a hořčičné semínko. Jeho přidáním do jídla docílíte výborné chuti a navíc podpoříte trávení, protože má příznivé účinky na náš organismus. Směs je určena především k základnímu nachucení pokrmů tzv. "naslano". Je z produkce českých zemědělců.
Způsob použití:
POUŽITÍ PŘÍMO – koření sypeme přímo do pokrmu, do pomazánek, do vody na vaření brambor. Přidáváme do těst na slané pečivo a chleba apod.
ORESTOVÁNÍ NA OLEJI – intenzivnější chuť získáme, když Mahá koření krátce orestujeme na oleji, podobně jako když pracujeme se sladkou paprikou.Takto upravené koření je vynikající do polévek, omáček, štáv, guláše, špenátu, karbanátku, lušteninových, zeleninových či houbových jídel. Zvýrazní chuť bramborového nebo zelného salátu, či pomazánek.
VYZKOUŠEJTE I ČAJ PŘIPRAVENÝ Z MAHÁ KOŘENÍ – 1/2 čajové lžicky Mahá koření, dávkování je obdobné jako u mletého kmínu (čajová lžicka pro 4 osoby). 25O ml vody necháme přejít varem a 5 minut vyluhujeme.
Uchovávejte v suchu, chladu a temnu
Spotřebujte do: 3/2023
Vyrobeno v ČR.
Výrobce: CERIA, s.r.o.