Nové koření nebo také jamajský pepř, připomíná chutí pepř, hřebíček, skořici a muškátový oříšek v jednom. Toto koření se dostalo do Evropy v 17. století z nového světa, proto se mu dostalo názvu nové.
Kuličky nového koření se nejčastěji přidávají do masových vývarů, omáček i polévek. Lehce podrcené kuličky se přidávají do marinád na kuřecí a vepřové maso nebo do základů na guláš.
Podporují vylučování žaludečních šťáv, trávení, tvorbu slin a mají antimikrobiologické účinky. Rozdrcené a uvařené bobule nového koření, zabalené do plátna a přiložené na bolestivé místo, pomáhají při revmatismu.
Koupí podpoříte nás, český trh a malé zemědělce, což je v dnešní době víc než důležité.
Uchovávejte v suchu a temnu při teplotě do do 20°C, expirace 07/2021
Dodavatel: Profi-koření
Země původu: Mexiko