Žampiony jsou v gastronomii zřejmě nejčastěji používanou houbou. Sušením nikterak neztrácí své vlastnosti, je tomu vlastně naopak, chuť a vůně je intenzivnější a hlavně jsou vždy k dispozici. Použití žampionů se meze nekladou. Kromě tradiční krémové polévky se používá v nejrůznějších směsích, omáčkách nebo při pečení.
- Administrativní řazení: houby sušené – žampion zahradní (Agaricus hortensis)
- Alergeny: bez alergenů
- Složení: žampion zahradní 100 %
- Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
- Země původu: ČR
Použití v kuchyni:
- jedlá houba s všestranným použitím, do polévek, omáček,
- doporučujeme před použitím namočit na 2 hodiny do vody
- sušené houby jsou určené k tepelné úpravě
- 10 g sušených hub vydá za cca 100 - 140 g čerstvých hub
Dle vašeho přání navážíme libovolné množství.
Sušeno na Chytrově pro potřeby naší kuchyně.