Tsampě bylo trochu smutno, tak jsme k ní přidali meruňky, mandle a konopné semínko. Ovocnou směs doplňte vodou, mlékem, jogurtem či máslem a vychutnejte si kaši i kuličky. Ani jedno se na talíři dlouho neohřeje, věřte nám. Všechno rychle, snadno a bez vaření.
Tsampa dodá vašemu tělu dlouhodobou energii a zasytí na celý den. Díky spoustě vitamínů, proteinů a vlákniny tsampa posiluje imunitu, snižuje riziko cukrovky a působí jako prevence proti rakovině, infarktu, vysokému tlaku a dalším civilizačním nemocem.
Lidé z oblasti severní Indie, Nepálu a Tibetu tsampu jedí denně už po tisíce let. Podle starého nomádského přísloví se ostatně traduje, že „s hrstkou tsampy přejdeš Himálaj“. Ale i když zrovna neplánujete výšlap na nejvyšší hory světa, tsampu pro její vlastnosti oceníte i v doma kuchyni.
Co dělat s tsampou v kuchyni? Cokoli. Snídat ji v kaši, svačit kuličky a k večeři placky. I vy můžete s tsampou vařit, smažit a péct tak dlouho, než vás to přestane bavit. Ale to se nestane :)
Tsampa je vyráběna ručně a s láskou z českého bio ječmene.
Balení obsahuje 400 g připravené směsi.
Složení: celozrnný ječmen (z ekologického zemědělství v ČR), sušené meruňky, mandle.
Skladujte v suchu a temnu v uzavřeném obalu. Výrobek pochází z produkce šetrné k životnímu prostředí a má bio kompostovatelný obal.
Distributor: MOST ProTibet, o. p. s.