Jáhly

In stock
Hmotnost:
49

Jáhly patří k tradičním českým potravinám, jsou přirozeně bezlepkové a velmi chutné. Můžete z nich připravit sladká i slaná jídla – koláče,  nákypy, kaši, nejznámější je jahelník, který můžete připravit na několik  způsobů.

Jáhly patří mezi obiloviny a vznikají odstraněním slupky z prosa. Jsou to drobné jasně žluté kuličky. Proso bylo jednou z hlavních obilovin Slovanů, kteří z něj vařili kaše, polévky a různé placky.

Jáhly jsou zdrojem železa a fosforu, obsahují také hořčík a mangan, křemík a vitamíny skupiny B. Jsou také zdrojem prospěšných nenasycených mastných kyselin a obsahují vlákniny.

Zařaďte je do jídelníčku, protože:

  • Jsou přirozeně bezlepkové
  • Jsou dobře stravitelné
  • Patří mezi nejméně alergizující potraviny
  • Jsou výživné, obsahují vlákninu – pomáhají s trávením
  • Snadno je připravíte
  • Můžete je upravovat nasladko i naslano
  • Patří mezi české tradiční potraviny

Země původu: Polsko

Dodavatel: Natural Jihlava




© ARSYLINE 2024
Warning
Close
The product has been successfully added to the cart
0.00 Kč incl. VAT

In the cart, you have products in the total value 0 Kč incl. VAT

Continue Shopping Show cart