Představujeme mouku z korosánské pšenice, prastaré a výjimečné obiloviny, která dodá vašemu pečení nový rozměr.
Tato mouka, mletá z pšenice s dvojnásobně velkými zrny než běžná pšenice, přináší do vaší kuchyně dotek historie a bohatou nutriční hodnotu.
Mouka z korosánské pšenice je ideální pro pečení chleba, ale také pro další pečivo, které běžně používá pšenici nebo špaldu. Díky svým vynikajícím přilnavým vlastnostem a lehce oříškové chuti obohatí vaše pekařské výtvory o příjemnou a vydatnou chuť.
Dopřejte si kvalitní mouku z této starobylé pšenice a objevte rozdíl, který může přinést do vašeho pečení.
Abychom zaručili maximální čerstvost a chuť, melou se zrna těsně před odesláním u nás na Chytrově.
Mouka má střední hrubost. Můžete ji prosít a mít tak hladkou a hrubou mouku/krupici zvlášť.
Alergen: lepek
Uchovávejte v suchu a temnu při pokojové teplotě do 25°C.
Zemědělská produkce: Rakousko
Waldviertler Biohof je rakouská biofarma ležící poblíž českých hranic, v okrese Waidhofen an der Thaya – tedy „co by kamenem dohodil“ od Chytrova.
Majitel pan Karl Ring se věnuje bio zemědělství od roku 2009 a svoje poslání dělá s láskou. I když se to říká o mnohých, u něj na statku je cítit nadšení pro přirozené pěstování plodin, zaujetí zejména pro staré odrůdy obilí a přesvědčení, že jde dělat věci poctivě.
Karl se řídí myšlenkou, že člověk jen stěží může být zdravější než jeho jídlo. Zdravá půda, zdravé rostliny, a tedy zdravé potraviny – to je hlavní zásada, které se plně drží. Na farmě se pěstují se pouze plodiny vhodné pro danou půdu, jako je špalda, různé druhy pšenice, ječmen, oves nahý, plané trvalky, žito, mák, čočka, hrách, cizrna, fazole, pohanka a další zelenina a byliny, stejně jako různé kvetoucí rostliny. Z obilí také melou čerstvou mouku, dělají kroupy a vločky, lisují kvalitní oleje... Na veletrhu „Ab Hof“ ve Wieselburgu v roce 2025 získali ocenění čtyři z nich.
My vám tedy moc rádi nabízíme produkty „od sousedů“, protože jsou i naší srdcovkou.