Arašídy (neboli burské oříšky neboli podzemnice olejná, blanšírovaná) v naturální variantě, loupané a nesolené, jsou nejpřirozenější a také nejzdravější formou této oblíbené pochoutky. Obsahují celou řadu vitamínů, minerálů a také obsahují vysoký obsah nenasycených mastných kyselin.
Použití v kuchyni: Arašídy jsou klíčovými surovinami v čínské, indické či indonéské kuchyni. Hodí se k masu, rybě i zelenině. Jsou vhodné také na pečení cukroví, sušenek, do smoothie, čokoládové pěny nebo salátu. V dnešní době se arašídy velmi často objevují v různých receptech. Můžete si je dopřát v podobě arašídového oleje či másla anebo jednoduše přírodní arašídy na mlsání, které si můžete dochutit solí, ume octem nebo tamari a chvíli zapéct v troubě. Vynikající jsou rozmixované na arašídové máslo. Používají se ve veganské i raw kuchyni jako zdroj tuku a bílkovin.
Zajímavost: Arašídy obsahují velké množství bílkovin (25 g ve 100 g) a jsou zdrojem vitamínů skupiny B, C a E.
Díky vysoké energetické hodnotě (2423 kj) a obsahu vlákniny (8,2 g ve 100 g) jsou rychlou a skvělou svačinou, která zasytí na dlouhou dobu. Arašídy jsou téměř z poloviny tvořeny tukem (52 g ve 100 g).
Složení: 100% podzemnice blanšírovaná loupaná. Může obsahovat stopy skořápkových plodů.
Skladování při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Země původu: Argentína
Dodavatel: Alika a.s., Česká republika