Zcela unikátní a čistá Bio čokoláda z kakaa z Conga bez přidaných cukrů a bez sladidel, bez lepku a vhodná pro vegany. Samozřejmostí této Blanxart čokolády je výroba bez použití GMO surovin a bez sójového lecitinu.
Blanxart vytváří čokolády výhradně s kakaem z jediného původu, aby umocnil jedinečnost každé z receptur. Po procesu Bean to bar kontroluje Blanxart celý proces: od výběru kakaa na malých plantážích, pomalého pražení v jejich zařízeních až po balení čokoládové tabulky.
Minimální podíl 82 % organické kakaové sušiny z odrůdy Forastero sbíraná v Horách Měsíce v tropické pánvi Konga.
Forastero znamená ve španělštině "cizí" nebo též "cizozemský." Kakaovníky této odrůdy pocházejí z Amazonské nížiny. Převládá výrazná čokoládová hořkost doplněná zemitými chuťovými tóny.
Kakaovníky odrůdy Forastero jsou velmi odolné vůči chorobám a mají vysoké výnosy. V důsledku toho jsou celosvětově nejrozšířenější - mají 90procentní podíl na světové sklizni.
Minimální podíl kakaové sušiny: 82%
Složení: kakao, cukr, kakaové máslo - vše z ekologického zemědělství
Hmotnost: 80 g
Vyrobeno ve Španělsku.